Ällistyttävää asiakaspalvelua 2.0 – Grillattu entrecote, paistettuja viikunoita, hanhenmaksaa ja punaviinikastiketta

Otsikon 2.0 –termi viittaa internetin uuteen vaiheeseen, jossa lähestymistapa on sosiaalinen. Kieltämättä web-maailmassa on tapahtunut ja tapahtumassa mielenkiintoinen murros, josta eräänä esimerkkinä on vaikkapa se, että sinä luet tätä blogia juuri nyt.

Myös moni liiketoiminta on siirtynyt verkkoon ainakin osittain. Mutta onko palvelu osannut seurata perässä? Asiakkaita kivijalassa loistavasti palvellut yritys on laajentanut liiketoimintaansa verkkoon, mutta ei ehkä olekaan osannut siirtää hyvää palveluaan sähköiseen muotoon. Esimerkkejä voisin listata kymmenittäin alkaen puhelinoperaattoreista ja päättyen paikalliseen ”luotettavaan ja palvelevaan jääkaappien huoltoon ja jälleenmyyjään”, jolta olen odotellut puolisen vuotta vastausta verkon kautta lähetettyyn hyllytilaukseen. Siksi aina, kun saan hyvää palvelua verkossa, niin se piirtää vahvan muistijäljen jonnekin aivojeni perukoille. Kiillottaa firman brändiä oikein urakalla.

Viime perjantaina ajelin junalla kotiin Helsingistä ja kävin päivän muistiinpanoja läpi. Oivallinen, kovakantinen muistiinpanovihkoni, ”off line-CRM –järjestelmäni”, oli tulossa täyteen viimeistä sivua myöten ja mietin, mistä saisin täysin samanlaisen tilalle. Löysin takakannesta valmistajan nimen ja surffasin pätkivällä mokkulalla sivulle, josta löysinkin verkkokaupan ja täysin saman muistivihon.

Jäin miettimään oston järkevyyttä, sillä varmaan löytäisin aika samanlaisen kirjakaupasta ilman toimituskuluja. Mutta päätin tilata samalla neljä, koska en tiennyt milloin taas ehtisin kivijalkakaupassa pistäytymään. Oli siis perjantai-ilta.

Sain vahvistukset ja muut automaattirutiinit sähköpostiini heti, mutta ne hoitaakin tekniikka. Maanantaiaamuna sain kuitenkin erikseen henkilökohtaisen sähköpostin firman myyjältä, jossa tilaus kuitattiin ja kiitettiin. Jo tämä oli harvinaista. Tiistaina vastasin hänelle ja kyselin mahdollista toimitusaikaa.

Myyjä vastasi, että ovat ainakin varastossa tuotteet pakanneet, joten piakkoin tulevat. Samalla sekunnilla toimistoni oveen koputettiin ja lähetti odotti kynä kädessä nimmariani kansiotoimittajan laatikko sylissään. Vedin nimeni, avasin laatikon ja huomasin, että nyt on tullut väärä lähetys. Siellä oli neljän tilaamani lehtiön lisäksi yksi pieni muistiinpanovihko sekä mustaa muovia ja alumiinia oleva tyylikäs lehtikotelo. Melkein harmistuin, kun ajattelin, että nyt on mokattu ja minulle tuli väärä lähetys.

Ei mikään ihme, että tulikin niin nopeasti!

Sitten vilkaisin lähetyslistaa. Samainen myyjä, joka oli juuri minulle vastannut sähköisesti, oli ihan manuaalisesti kirjoittanut lähetyslistaan alle, että mukana seuraa pari tilaajalahjaa ja oikein mukavaa syksyä!

Arvatkaa mitä siinä pienessä lahjavihon kannessa luki? Siinä oli teksti, joka toi sosiaalisen median muistiinpanovihon kanteen.

”Mitä juttuja teistä liikkuu?”

Taitaa Kansiopalvelu Oy tietää, miten viidakkorumpua rummutetaan duurissa.

Positiivisesti yllättyneenä,

Perjantaikokki


 

10 maalaisjärjen vinkkiä sosiaaliseen mediaan –kokemusteni perusteella syntynyt esitykseni Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä 23.10.2010. Katso tästä.


 

Grillattu entrecote, paistettuja viikunoita, hanhenmaksaa ja punaviinikastiketta

Kun pöydän ääreen keräännytään oikein hyvän porukan kanssa, avataan tuhti punaviini ja ulkona on kylmää ja märkää, niin mikään muu ei toimi niin hyvin, kuin kunnon tuhti liharuoka. Tässä teille sellainen

AINEKSET

–       4 isoa entrecote-pihviä
–       6 tuoretta viikunaa
–       2 rkl balsamico-etikkaa
–       kaksi kourallista neulapapuja
–       100 g hanhen- tai ankanmaksaa
–       voita
–       merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Kastike

–       3 dl lihalientä (tai 3 dl vettä ja 3 rkl lihafondia)
–       3 dl ruuan kanssa tarjottavaa punaviiniä
–       4 kpl salottisipuleita
–       2 porkkanaa
–       2 paksua siivua lanttua
–       1 rkl soijaa
–       1 tl hunajaa
–       2 rkl voita
–       1 – 2 rkl maizenaa

Valmista kastike. Kuori sipulit ja juurekset ja pilko muutamaan isoon palaan. Paahda niitä kuuman kattilan pohjalla siten, että ne tummuvat tasaisesti. Lisää viini ja lihaliemi. Kiehuta siten, että jäljelle jää noin puolet nesteestä. Mausta soijalla ja hunajalla. Tarkista maku, suurusta maizenalla ja lopuksi kirkasta kastike sekoittamalla joukkoon voita.

Grillaa entrecoteet, mausta suolalla ja pippurilla. Poista neulapavuista päät ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Poista viikunoista kova varren pala ja pilko neljään osaan. Sulata voi pannulla ”kuohuvaksi” ja lisää joukkoon viikunat. Kaada päälle balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Paistele vain hetki – siten, että balsamicosta on haihtunut etikan kitkeryys, mutta viikunat eivät mene mössöksi. Heitä pannulle myös kypsät pavut ja pyöräytä muutaman kerran.

Kokoa annos. Pohjalle viikunoita ja papuja (jätä muutama viikunansiivu pinnalle koristeeksi). Päälle pihvi, pihvin päälle viikunoita ja muutama siivu hanhenmaksaa. Kastike kauniisti viereen ja rouhi pinnalle vielä hieman pippuria.

Herkullista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s