Aurajuustokanaa ja kukkakaali-kuskus

Välillä tämän reseptikirjeen ruuat ovat oikein perisaaristolaisia ja toisaalta taas ei niin saaristolaisia. Se johtuu siitä, että tässä esiteltävät ruuat syntyvät usein torstain illalliseksi ja vähän kokin mielenalan mukaan. Eilen teki ihan hirveästi mieli Aurajuustoa ja illalliseksi syntyikin eräs kokin vaimon klassikoista. Lisukkeeksi ruualle voit tehdä vaikka riisiä, mutta kokeilemisen arvoinen on myös oheinen lisuke. Älä kerro ruokavieraillesi kuskuksen perusraaka-ainetta, vaan anna heidän veikkailla. Voipi mennä hetki 🙂

Aurajuustokanaa ja kukkakaali-kuskus
Neljälle hengelle tarvitset

– 1 iso grillattu broileri
– 1 punainen paprika
– 1 prk säilykepersikoita
– 1 sipuli
– 2 kynttä valkosipulia
– 1/2 chili pilkottuna
– 2 dl kermaa
– puolikas Aurajuusto
– persiljaa

– kukkakaali
– 2 rkl oliiviöljyä
– sahramia tai kurkumaa
– suolaa ja pippuria myllystä

Valmistus
Aurajuustokana

Irrota lihat broilerista ja pilko lihat, paprikat sekä persikat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko pieneksi myös sipuli, valkosipuli, chili ja persilja. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki. Lisää broileri, paprika, persikat ja chili. Paista hetki. Laske lopuksi lämpöä ja kaada pannulle kerma ja pieneksi pilkottu Aurajuusto. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes juusto on lähes kokonaan sulanut. Lopuksi koristele pilkotulla persiljalla.

Kukkakaali-kuskus

Pilko kukkakaali aivan pieneksi. Paista oliiviöljyssä, kunnes on ”al dente”. Mausta sahramilla tai kurkumalla, suolalla ja pippurilla.

Herkullista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s