#satasyytäollaonnellinen #34 #itseleivotut aamiaissämpylät

Kuvittelin itsestäni liikoja eilisen, naapureilla vietetyn racletteillan jäljiltä. Laitoin aamulenkkitavarat valmiiksi ja kellon soimaan 5.40.

Kello soi 5.40, mutta racleten seurassa nautittu punaviinimäärä oli ollut ilmeisesti sitä tasoa, että aamu-urheilu ei ollut kuitenkaan se paras idea. Olin kuitenkin luvannut vaimolleni hakea lenkin yhteydessä naapurikylän leipomosta tuoreet croisantit. Aamuleipää kun ei ollut, ellei näkkäriä lasketa.

Taistelin itseäni takaisin uneen, mutta en ole väkisinnukkumisessa erityisen hyvä. Niinpä 6.20 nousin, kävelin keittiöön ja leivoin sämpylöitä.

Kelpasivat mainiosti croisantin korvikkeena.

Sämpyläresepti

  • 3 dl maitoa kädenlämpöistä
  • 50 g hiivaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä

Sekoita hiiva maitoon huolellisesti. Lisää sokeri ja suola sekä 2/3 jauhoista ja kauraleseet koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita niin kauan kuin puuhaarukka vain kestää. Sitten siirry vaivaamaan käsin taikinaa. Lisää tarvittaessa jauhoja. Lopuksi lisää öjy ja vaivaa vielä, kunnes taikina irtoaa kokonaan käsistäsi.

Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa 12-14 palaan. Pyörittele sämpylät ja laita pellille liinan alle kohoamaan n. 10 minuutiksi.

Paista 200 asteessa 12 – 15 minuuttia.

Nauti lämpimänä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s