Alkoholia koulun kantiinissa, bisseä vanhainkodissa

Olin tänään sveitsiläisen vuokranantajamme 50-v juhlissa, joita vietettiin Zürichin keskusta-alueella olevassa koulussa.

Koulurakennus palvelee sekä ala- ja yläasteita että lukiota. Koulun yhteydessä on kahvila, jonka baarin takaseinä näytti oheiselta kuvalta.

Jotenkin tuntuu täysin ristiriitaiselta se, että tästä koulusta, jossa alkoholipitoiset juomat ovat siinä viattomien lasten silmien edessä kaiket päivät, valmistuu keskimäärin vähemmän alkoholisoituvia ihmisiä, kuin Suomessa, jossa kaikki vastaavat juomat mystifioidaan kielloilla, säännöksillä ja erikoisliikkeillä.

Erikoista, eikö?

Tiistaina kävin Bernissä, Suomen suurlähetystössä, tapaamassa kaveria. Työpäivän päätyttyä hän ehdotti, että käytäisiin oluella. Lähellä on yksi kiva vanhainkoti, jossa on kiva terassi ja baari.

Ajatus yllätti, mutta siellä me nautimme loistavat paikalliset oluet rollaattoreiden keskellä.

Harva vanhus näytti nauttivan olutta tai alkoholia, mutta kaikki näyttivät nauttivan siitä, että vanhainkodissa oli elämää.

Näinhän se on. Kaikki alkoholi on pahasta ja parempi tulevaisuus on saavutettavissa vain tiukempien sääntöjen ja jämäkämmän valvonnan kautta.

Perjantaikokki

2 kommenttia artikkeliin ”Alkoholia koulun kantiinissa, bisseä vanhainkodissa

 1. Kiitos taas Petri, aamu alkoi mukavasti blogiasi lukiessa ja körötellessä bussissa kohti Lappeenrannan Yrittäjäpäiviä räntäsateessa. Vanhainkoti-jutusta pitäisi ehdottomasti ottaa mallia – vanhukset elämän keskelle- 🙂

  Motivaatio-fillarointi oli täyttä totta vielä kun löytäis motivaation fillarin sarviin 😉

  Kuulakasta syksyä Zurichiin ja tuhannet kiitokset vielä kerran loistavalle guidelle upeissa Sveitsin maisemissa 🙂

  T.Anne/ Turun Yrittäjät

  • Kiitos Anne itsellesi! Oli kivaa toimia oppaananne täällä – tervetuloa toistekin 🙂

   Ja kiitos myös lahjakirjasta, Turku – muuttuva kaupunki. Meidän Turkummekin näyttäisi tyylikkäältä, Keski-Eurooppalaiselta kaupungilta, jos kaikkea kaunista ei oltaisi purettu pois.

   Mukavia yrittäjäpäiviä!

   Petri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s