Katso kesälomamme kuvina tästä
AINEKSET
– 2 paprikaa
– n. 10 tomaattia
– 2 kurkkua
– 1 sipuli
– 1-2 valkosipulinkynttä
– 1 rkl öljyä
– 1 sitruunan mehu
– muutama tippa tabascoa
– 3-4 rkl oliiviöljyä
– merisuolaa ja mustapippuria myllystä
PINNALLE
– basilikaa
– mozzarellaa
– tilkka oliiviöljyä
VALMISTUS
Paahda paprikoita grillissä, kunnes kuori mustuu ja kupruilee. Pistä paprikat hetkeksi muovirasiaan jääkaappiin ja kuori ne. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet. Kuori myös kurkut ja poista siemenet lusikalla kaapien. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä ja jäähdytä. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Anna keiton jäähtyä.
Tarjoa keitto kylmänä, lisää pinnalle mozzarella, tilkka oliiviöljyä ja basilikaa.
Keitto muuten vain paranee vietettyään yön kylmässä!
Paluuviite: Kesäloma muistoissa | Perjantaikokin blogi