Perjantaikokin blogi kuusi vuotta 2.12.2011

Tasan kuusi vuotta sitten rustasin ensimmäisen blogimerkintäni – silloin Herrankukkaron Perjantairesepti -nimellä. Siitä saakka olen kirjoittanut blogia, joka perjantai. Vuonna 2010 blogini siirtyi kokonaisuudessaan nykyiseen www.perjantaikokki.fi -osoitteeseen. Reseptejä on julkaistu yli 200 ja painettuna versioita on tehty yksi reseptivihkonen sekä yksi keittokirja. Perjantaikokki-nimellä on myös myyty pippurimyllyjä, paistinpannuja (yli tuhat!) ja omaa veitsisarjaa.

Vuosien aikana olen saanut tuhansia palautteita – suurin osa sähköpostilla. Kannustavia, iloisia ja joskus kriittisiäkin. Kiitos kaikista niistä. Monia lukijoita olen tavannut henkilökohtaisesti kokkikursseilla, messuilla ja nyt Lyyti Oy:n merkeissä. On aina hauskaa saada kasvoja lukijoille! Kerran on blogini palkittu kuukauden parhaana ruokablogina.

Bloggaamisen ohessa on perhe kasvanut kolmella lapsella. Ensimmäinen lapseni syntyi yhdeksän päivää ensimmäisen blogimerkinnän jälkeen. Sittemmin olen myös siirtynyt yrittäjäksi ja muuttanut Sveitsiin, joten aina ei ole ollut helppoa löytää aikarakoa viikottaiselle blogille. Mutta kannustuksellanne siihen on aina aikaa löytynyt!

Kuusi vuotta on mennyt vauhdikkaasti. Blogimaailma on muuttunut paljon. Kuusi vuotta sitten ruokablogeja ei ollut kuin muutama. Nyt niitä – toinen toistaan parempia – on ehkä satoja. Muutosta on ollut hauska seurata. Bloggaajille on muodostunut jopa oma yhteisönsä.

Perjantaikokin jatko?

Syntymäpäivänä on aina hyvä miettiä mennyttä, mutta ennen kaikkea tulevaa. Konseptini on pysynyt muuttumattomana lähes alusta saakka. Tarinat eivät läheskään aina koske ruokaa, vaan ovat laidasta laitaan.

Muutamia hankkeita on viritteillä ja jos niistä saan tiedottaa kevään aikana, niin olen iloinen. Mutta Perjantaikokki jatkaa ilmestymistään aina perjantaisin tulevaisuudessakin. Joulu- ja kesätaukoa lukuunottamatta. Joulutauolle jään 9.12.2011 ja palailen taas tammikuussa – kunhan Suomen lomalta olemme takaisin Sveitsiin kotiutuneet!

Loistavaa joulun odotusta!

Perjantaikokki

Ps. jos haluat lähettää onnitteluita, terveisiä, palautetta tai toiveita, niin rohkeasti vain kirjoittamaan alle!

26 kommenttia artikkeliin ”Perjantaikokin blogi kuusi vuotta 2.12.2011

 1. ”Kokille mä laulan nyt,
  laulun tämän pienen,
  kokille mä toivon nyt
  päivänpaistetta tiellen!”

  Onnittelut sitkeästä ja hauskasta kirjoittelusta ja hyvistä resepteistä!
  Kiva, kun jaksat jatkaa tätä perjantai-perinnettä. Koko aamun odottelin
  jo kirjettäsi ja kun se tuli, niin haukkana kimppuun :).

  Hyvää alkavaa viikonloppua myös sekä juhlavaa Suomen 94-vuotissynttäriä ens tiistaina!

  t. Liisi Hämeen Helmestä

 2. Onnittelut esikouluikään ehtiineelle Blogille. Blogiasi on ilo luea (mukavia tarinoita) ja usein saan hyviä ideoita arkiseen kokkaukseen (ja perhe kiittää). Jatkahan vielä ainakain toiset 6 vuotta!

 3. Onneks olkoon vaan uurastuksestasi. Ihmettelinkin jo kun Pentti-Oskari ehti blogillaan ennen sua. Tarinoista muistui mieleeni Baselin aikoinani tapaamani sauvolainen Tapani Laanio. Hän oli töissä Ciba-Geigyllä ja oli kyllästynyt aina kertomaan uusille tuttavuuksille mistä ihmeen Suomen Sauvosta oli kotoisin. Hän keksi syntyperästään tarinan, jonka mukaan hän on kotoisin penestä Etelä-Amerikkalaisesta valtiosta nimeltään Paparagua. Hän oli kehittänyt isänmaalleen hyvinkin uskottavat puitteet jopa kieltä myöten. Hän piti mukanaan myös Etelä-Amerikan kartaa mihin oli ympäröinyt pienen kolkan Paparaguaa varten.

  Suosittelen

  Terveiset pesueelles

  Pena

 4. Onnea ja menestystä moneen suuntaan ehtivälle tarmokkuudellesi.
  Ennen kaikkea ihailen upeaa asennettasi vaimoa ja lapsiasi kohtaan.
  Uskon vahvasti, että tästä saat positiivista palautetta koko elämäsi ajan.

 5. Kiitos ja onnea! Odotan aina blogiasi perjantaisin,,,, kun avaan koneeni – luen innolla ensimmäiseksi tarinasi ja reseptisi! Kiitos näistä vuosista!
  Terveisin ja joulun odotusta!
  Kirsti W.

  ps. minäkin odotan tarinoita Carl ”Calle” Wassergutista….

 6. Onnittelut ja kiitokset hyvistä jutuista ja ruokaohjeista. Alusta asti mukana olleena on ollut kiva seurata myös perheesi tarinaa. Hyvää Joulua koko perheelle!

 7. Onnea perjantaikokille!

  Huimaa että olet jaksanut ja ehtinyt kirjoittaa blogiasi viikottain jo 6 vuotta. Hauska myös seurata ’blogituttujen’ elämää blogin kautta vaikka muuten emme tapaisikaan muutettuanne.

  Kiitos!!

 8. Minä olen seikkaillut blogimaailmassa vasta vähän yli vuoden ja omaa pitänyt puolisen vuotta. Perjantaikokin blogi on ensimmäisiä, joita aloin jatkuvasti seurata. Olen pitänyt kovasti! Onnea eskari-ikäiselle blogille!

 9. Onnittelut 6-vuotiaalle! Perjantaikokki on ainoa blogi, jonka luen viikottain. Se on monella tapaa erinomainen: tarinat hauskoja ja hyvin kirjoitettuja, reseptit selkeitä ja herkullisia ja valokuvat hyviä. Toivottavasti jaksat jatkaa vielä pitkään. Pysyn jatkossakin uskollisena blogillesi!

 10. Paljon onnea kokille ja kokin blogille!

  Kiitos monien perjantaiaamujen piristyksestä, positiivisesta asenteestasi ja hyvistä ohjeista.

 11. Kiitos Petri hienoista jutuista ja onnea , hyvää joulun odotusaikaa ja terveisiä täältä Turusta. On mukava muistella menneitä yhteistyöaikoja.

  T: Veikko Liski

 12. Paljon onnea iloliselle ja pirteälle Perjantaikokille! Samalla terveiset myös ihanalle perheellesi; pysykäähän terveenä siellä vuorien keskellä!

 13. Kiitos vaan Petri mukavista lukuhetkista ja hyvistä resepteistä…aika montaa on tullut kokeiltua! Hyvää Joulun odotusta ja loppuvuotta sulle ja sun perheelle sinne Sveitsiin! Ootte te ihan ihalitavan reippaita nuoria ihmisiä!

  T. Tiina

 14. Onnea Perjantaikokki! On tosi kiva lukea seikkailuistasi arkipäivien ja juhlien pyörteissä perheesi kanssa, ihan kuin olisi itsekin mukana 🙂
  Suloista joulun aikaa Sinulle ja perheellesi!
  Heli

 15. Oikein paljon onnea Perjantaikokille ja blogille!
  Monen monet reseptit on testattu ja hyväksi havaittu. Perjantaita ilman reseptiä ei halua edes ajatella.
  Lämpöistä joulunodotusta koko poppoolle sinne alppimaisemiin!

 16. Onnea ja menestystä myös jatkossa. Elämyksiä olen saanut jakaa myös tutuillekin. Kaikkea hyvää myös perheellesi.

 17. Perjantaikokille Onnea! Perjantaipäivä on siitä mukava, että Perjantaikokki kertoo perheestään mukavia asioita ja nyt Sveitsin kokemuksista joita on ihana lukea.

  Kokille ja perheelle iloista joulun odotusta!

  Pirkko

 18. Hei Petri,

  ONNEA, ONNEA, ONNEA! Blogisi on tosi kiva; sinulla on aina uusia ideoita. Ja hei, sinun taytyy kirjoittaa kirja noista vuorimaan seikkailuista ja tarinoistasi! Rakastan Sveitsia itsekin; joskus asuin tuossa kauniissa maassa.
  Terveiset sinulle ja perheelleesi kaukaa Kaliforniasta!

 19. Kiitos mukavista resepteistä. Ennen kaikkea odotelleen aina perjantaita kuullakseni sinun ja perheesi uusista seikkailuista. Mukavaa joulun odotusta.

 20. Petri, sinut ja perheesi ja kokkailusi tunnen vain tätä kautta , mutta luullakseni melkoisesti blokkaustesi alkuajoilta. Kyllä, lastesi syntymät, Julian ja sitemmin poikaisesi puutarhatontun laskettelumonoissa, sveitsilästen oudot viikonloppuharrastukset jne.( Puutarhatontulle vaan erityis-syd. trv.). Sitäpaitti se poikavauvan, (Oskariko?) suksikärry oli kyllä siisti idis. Niinja: pari lapsenlastani ovat saman ikäisiä kuin sinun pikkuisesi, helmikuussa syntyy sitten ensimmäinen lapsenlapsenlapsi – mitämitä, oonhan sitten jo isomummi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s