Miehen logiikan riemuvoitto – episodi 2

Kuulakärkikynätahran poisto

Teen keskittyneesti töitä huoneessani, enkä huomaa, kuinka 1-v Albert vie kuulakärkikynäni. Albert kiipeää saaliinsa kanssa vaalealle päiväpeitollemme ja aloittaa taideharjoitukset. Lopputuloksena 1/3 peitosta on täynnä sinisiä viivoja.

Miehinen ratkaisu: Nyt tarvitaan tärpättiä!

Vaimo ehdottaa kuulakärkikynän poistamiseen vaaleanpunaista tahranpoistoainetta. Tiedän jo etukäteen kokeilun turhaksi. Nyt tarvitaan liuottimia, eli tärpättiä. Mitkään naisellisen pinkit vaahdot eivät tässä nyt auta. Tärpättiä saa onneksi Bauhausista!

Lähdemme miehissä Oliverin kanssa hakemaan tärpättiä. Isä-poika –laatuaikaa, tiedättehän? Katselemme yhdessä hienoja työkaluja ja pohdimme, pitäisikö hommata 40 neliön takapihallemme päältäajettava ruohonleikkuri. Komeita pelejä ovat! Ostamme lapsille diskolampun (sitähän me tarvitsemmekin…) ja ihme kyllä – muistimme ostaa tärpättiäkin. Ja sitten kotiin osoittamaan teknistä ylivertaisuuttamme.

Rakennan pihapöydästä ja muuttolaatikoista työpöydän pihalle (miehellä tulee aina olla työpöytä, eli ”stage”, jossa teknistä taitavuutta esitellään). Levitän päiväpeiton tuhriintuneen osan työskentelyalustalle, noudan vanhan keittiörätin ja raa’alla voimalla väännän tärpättipurkin turvakorkin auki lukematta avaamisohjeita.

Tärpättiä läikkyy vähän housuilleni, mutta tuoksu lisää vain miehistä uskottavuuttani. Kaadan sitten tärpättiä kuulakärkikynätahralle ja odotan. Mitään ei tapahdu. Kaadan lisää ja hankaan vimmatusti. Mitään ei tapahdu.  Viiva on ja pysyy.

En kehtaa kysyä vaimolta vinkkejä, vaan kaivan hiljaa puhelimen taskustani ja googlaan ”kuulakärkikynätahra”. Ensimmäinen osuma vie Marttaliiton sivuille (http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/tahranpoisto/tekstiilit/) ja saan ohjeeksi hakea vaimon meikkilaatikosta hiuslakkaa ja kokeilla sillä…

Vaimo tuo hiuslakkaansa, suihkauttaa sitä vähän tahralle ja minä hankaan. Viiva haalistuu silmissä. Vielä pieni suihkaisu ja pyyhkäisy, niin viiva on kadonnut.

Onneksi miehellä on lyhyt muisti. Seuraavaan tekniseen haasteeseen ryntään taas innolla, mutta vähäksi aikaa päätin keskittyä ruoanlaittoon. Sen sentään osaan jotenkuten.

Itsetuntohaavojaan nuoleskellen,

Perjantaikokki

7 kommenttia artikkeliin ”Miehen logiikan riemuvoitto – episodi 2

  1. Mielenkiinnolla luin juttua..että mites se sit tosiaan päättyi 🙂

    Toden totta… hiuslakka ei olisi tullut missään kohtaa meikäläisen mieleen! Ehkä kynsilakanpoistoainetta ensin ja tärpättiä sen jälkeen… Tiedä sitten olisiko ensimmäinenkään auttanut.

    Erittäin opettavainen vinkki lapsiperheille 😉 ja vähän isommillekkin..

  2. Toiminta on tärkeintä. (lue: miehistä) Ajattelemaan joutaa myöhemmin.
    Onneksi on Martat. (naapurikunnan, Pöytyän, alapään marttoihin en silti tohtisi liittyä)
    Hyvä että puhdistusniksejä on koottu talteen kaikkien meidän sotkijoitten riemuksi. Silti ihmetyttää, että kuka on keksinyt alun perin suihkia hiuslakkaa ennestään tahraiseen vaatteeseen..??

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s