Iloa pimeyteen – Perunasalaatti á la Mami

Olen vahvasti sitä mieltä, että vuoden paras aika on aina se päivä, jota juuri nyt elämme. Muita kun ei oikein ole. Silti vuoden pimeimpänä kuukautena on välillä mukava piristää itseään ja kullakin on siihen omat keinonsa. Minä saan valtavasti voimaa ja iloa seuratessani jälkikasvuni ennakkoluulotonta menoa ja meininkiä – satoi tai paistoi!

Olen puolen vuoden ajan tallentanut muistoja (kiitos erään lukijan kannustuksen!) heistä toiseen blogiini (www.lastenisuusta.fi), josta nyt poimin iloksenne parhaimpia. Tarinoiden sankarit ovat Julia (kohta 5-v) ja Oliver (3,5 v). Tämän perjantain blogini tarkoitus on vain ja ainoastaan nostaa suupielet astetta jyrkempään kulmaan kohti kattoa. Toivottavasti toimii!


Päivän tekijä

 

Oliver herää kuulaaseen syysaamuun, siristää silmiään auringon valaistessa taivaanrantaa ja katsoo ulos.

Oliver: Iskä, mä taioin tän päivän tuollaiseksi. Otin Julian taikasauvan, osoitin siihen mun valolla ja sit toi aurinko nousi.

Poikani, satoi tai paistoi, taiot jokaisen päivän aurinkoiseksi.


Puhelu kotiin

 

Olin parin päivän työmatkalla Lapissa. Soittelin kotiin matkalla lentokentälle. Luuri annettiin Julialle.

Julia: Moikka iskä, mä en nyt ehdi puhuu. Sain just uuden Peppi-lehden

Minä: Ai, no… ajelen tässä juuri kohti lentokenttää ja näin poroja! Haluaisikohan Oliver jutella iskän kanssa?

Julia: OLIVER!! HALUAKS SÄ PUHUU ISKÄN KANSSA POROISTA!!??

Oliver: EN!

Puhelu loppui lyhyeen…


Tiukka paikka

 

Pihalle tehtiin temppurata fillarille. Keilaportteja ja sellaisia. Oliver veti mutkat suoriksi ja radan läpi vailla sääntöjä. Saapui maaliin ennätysajassa. Jarrutti, laski jalan maahan ja totesi:

“Huh huh. Henkikulta sentään säästyi!”


Toimiko? Lisää löydät täältä www.lastenisuusta.fi

 

Mamin perunasalaatti

Mami kisaa ehdottomasti Turun parhaan ravintolan tittelistä.  Pidän sen linjasta: rehdit annokset, tuoreet raaka-aineet ja konstailematon meininki. Pari viikkoa sitten vaimo kävi siellä ystäviensä kanssa syömässä ja toi mukanaan idean seuraavaan reseptiin. Söimme tätä ruispaneroitujen haukitikkujen kera ja oli todella hyvää!

AINEKSET

– 8 isoa perunaa
– 2 kourallista neulapapuja
– kerä rapeaa friseesalaattia
– 6 – 8 isoa kaprista

Majoneesiin

– 1 munan keltuainen
– 1 dl rypsiöljyä
– 1 tl dijon-sinappia
– 1 tl etikkaa
– merisuolaa ja mustapippuria myllystä

VALMISTUS

Keitä ja kuori perunat. Jäähdytä ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi.  Keitä tai höyrytä pavut, jäähdytä ja pilko pieneksi. Valmista majoneesi: vatkaa munankeltuaista kulhossa ja tiputtele alkuun tippa kerrallaan öljyä joukkoon. Kun majoneesi alkaa sakeutua, lisää öljyä ohuena nauhana. Mausta etikalla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi ja pilko kaprikset pieneksi. Mausta tarvittaessa suolalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile haluamasi lisukkeen kera.

Jätä kommentti