Ison nälän maalaissalaatti
Tuli sitä kesällä terveellisestikin syötyä. Salaattia siis 🙂 Maalaissalaatin kuuluu olla ruokaisa ja niinpä salaatti-käsite onkin varsin joustava. Meillä saaressa syntyi kerran tällainen – ja nälkä lähti!
– iso kerä rapeaa salaattia – 4 isoa tomaattia – 6 retiisiä – pientä porkkanaa – 4 siivua vaaleaa leipää – 1 rkl pestoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 pkt halloum-juustoa – 500 g karitsan kareeta – ½ pkt pekonia – oliiviöljyä, Maldon-suolaa ja mustapippuriaVALMISTUS
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko tomaatit, retiisit ja porkkanat pieniksi. Sekoita salaattiin. Pilko leivät runsaan kokoisiksi krutongeiksi. Paista miedolla lämmöllä pannulla rapeiksi peston ja oliiviöljyn kera.
Laita pekonit kylmään pannuun ja paista rapeiksi. Valuta hetki talouspaperin päällä ja pilko. Lisää salaattiin.
Mausta karitsa suolalla ja pippurilla. Grillaa roséksi samalla kun grillaat halloumiin kauniit raidat. Lisää kaikki salaattiin, tarjoa heti oliiviöljyn, Maldon-suolan ja mustapippurin kanssa maustettuna.
Hyvää ruokahalua,
Perjantaikokki