Työsuojeluratsatulle työhyvinvointipalkinto. Loogista, eikö?

On kulunut kolmisen kuukautta siitä, kun AVI:n virkamies kävi työsuojelulain merkeissä meillä Lyyti Oy:ssä kylässä. Silloin saimme kuulla, kuinka meillä asiat ovat aika retuperällä, varsinkin henkilöstön näkökulmasta. Puuttui sitä sun tätä suunnitelmaa, kellokorttia ja liika vapaus oli se suurin syntimme.

Kirjoitukseni aiheesta herätti silloin aikamoisen kohun. 90 000 lukijaa blogissa parissa päivässä, lehtijuttuja ja kymmeniä soittoja kellokorttisoftien myyntitykeiltä. Pointsit kaikille heille hereilläolosta!

Tuntuu jotenkin ristiriitaiselta nyt julkistaa, että se sama yritys on palkittu Työhyvinvointisarjassa Tulevaisuuden työpaikat –foorumissa. Meidät oli sinne ilmiannettu työntekijämme toimesta ja palkinnon toi viime kesän yhteinen tsemppauksemme, fillarilla Jäämeren rannalta Saaristomerelle kolmessa päivässä.

Lyytiläiset Turun torilla 1500 poljetun kilometrin jälkeen kesäkuussa 2013

Lyytiläiset Turun torilla 1500 poljetun kilometrin jälkeen kesäkuussa 2013

On hienoa saada tällainen kunniamaininta foorumilta, joka rakentaa parempaa tulevaisuuden työympäristöä. Työsuojelunäkökulmasta kolmen päivän projektimme oli varmasti erittäin kyseenalainen. Emme olleet laatineet tempaukselle turvallisuus-, alkoholi- tai muutakaan suunnitelmaa, tarkoista työvuoroista puhumattakaan. Jokainen polki niin paljon kuin jaksoi tai halusi. Kun ei enää jaksanut, hyppäsi kaveri fillarin selkään. Se oli sellaista maalaisjärkeen perustuvaa yhdessä tekemistä. Ilmeisesti tulevaisuuden työpaikoilla sitä taas arvostetaan. Myönnän, että en myöskään selvittänyt etukäteen, miten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pyörän satulassa 350 kilometrin päässä vakituisesta työntekopaikasta kulunut aika pitäisi työntekijälle korvata. Sanoimme vain, että jos maanantaina nukuttaa, niin sitten menette nukkumaan. Ja niin moni menikin.

Lienee hyvä, että en pohtinut näitä asioita reissua suunnitellessani. Olisi voinut jäädä toteutumatta.

Kuvassa vasemmalla Lyyti Oy:n Anni Keloharju, joka vastaanotti kunniamaininnan.

Kuvassa vasemmalla Lyyti Oy:n Anni Keloharju, joka vastaanotti kunniamaininnan.

 

Näin raati kuvaa meitä:

”Hyvinvointiteko

Lyyti Oy

Lyyti on toiminnallaan esimerkillisellä ja innovatiivisella tavalla rakentanut työhyvinvointia ja yhteishenkeä. Lyytiläiset polkupyöräilivät vuorotellen yhteensä 1500 kilometriä Jäämereltä Saaristomerelle kolmessa päivässä. Tempaus osoittaa huikeaa heittäytymistä, tavoitteellisuutta ja yhteishenkeä luoden hienon tarinan, joka kertoo paljon myös yrityksen tavasta toimia.”

Kiitän kunniamaininnasta ja vien Lyytiä rinta rottingilla tulevaisuuteen upean porukkamme kanssa!

Petri Hollmén
Toimitusjohtaja
Lyyti Oy
www.lyyti.fi

Jätä kommentti