Vuosi takana, juhannus edessä – Minttu-vesimeloni –salaatti

Näin se hurahti. Vuosi ulkomailla on kohta takana. Mitä on jäänyt mieleen? Mitkä ennakko-odotuksista tai –peloista toteutuivat?

Kulttuurishokki. Sitä ei ole vielä tullut. Maana tämä on mukava, rauhallinen, siisti ja luonnoltaan upea. Mikä täällä ollessa.

Hintashokki. Se oli alussa valtava, varsinkin kun meinasin lapata ostoskärryyn kuudelle hengelle 35€/kg maksaneita kanan rintafileitä. Hyvin pian opin ostamaan kokonaisia kanoja kympillä kilo. Maistuvampaa ja melkein halvempaa kuin Suomessa. Samppanjaa saa lähikaupasta 18€/pullo. Se helpottaa hintashokkiin. Ja moni, moni muukin asia on halvempaa kuin Suomessa. Mainettaan edullisempi maa, kun tietää mitä tekee. Turistille törkykallis – tietenkin.

Sopeutumisvaikeudet. Niitä emme ole (vielä) kohdanneet – ja varsinkin lapset tuntuvat olevan kuin kalat vedessä. Asia konkretisoitui minulle tänään, kun Oliver pääsi elämänsä haavetta toteuttamaan. Hän aloitti jalkapallouransa suoraan Keski-Euroopan kentillä, eli FC Urdorfissa (hieman komeamman kuuloista kuin isän ura Kaarinan Nappuloiden Kuusiston kyläjoukkueen vaihtopenkin varalämmittäjänä). Nuori mies oli intoa täynnä, ei osaa vielä kieltä kuin nimeksi, mutta mitäs siitä. Jalkapalloa puhuvat kaikki – sanoi valmentajakin. Mutta kuvittelepa itsesi samaan tilanteeseen, eli ummikkona vaikkapa kahdenkymmenen kiinalaisen kanssa täysin vieraaseen kulttuuriin, seuraan ja maahan. Kuinka huoletta heiluisit? Lapsista on meillä paljon opittavaa.

Rivissä neljä Messiä, muutama maailmanmestari, mutta vain yksi Oliver.

Pelot ovat pitkälti vielä toteutumatta. Entäs ne odotukset?

Upeat vuoret. No niitä on! Talvella laskin käyneeni melkein parissakymmenessä eri hiihtokeskuksessa. Kahteen matkustin yli 1,5 tuntia. Suurin osa on tunnin sisällä kotiovelta.

Pyöräilymaastot. Check! Voi suoraan verrata edelliseen, mutta sillä erotuksella, että tasaisellakin on upeaa polkea, koska autoilijat ottavat fillaristit täällä todella hyvin huomioon.

Bisnes. Lämpenee pikkuhiljaa, mutta ei vielä mitään ihmeellistä. En tosin asettanut ensimmäiseen vuoteen kovin suuria kv-tavoitteitakaan. Syksyllä alkaa sitten näyttöjen aika. Mielenkiintoista aikaa.

Aikaa lapsille ja perheelle. Sitä on ollut aivan eri tavalla kuin aiemmin ja se on ehdottomasti vuoden paras anti. Vaikka välillä se pyörälenkki tuleekin tarpeeseen, niin väitän nyt tuntevani perheeni ja lapseni paljon paremmin kuin vuosi sitten. Vuoret voi vaihtaa saaristoon, racleten thai-ruokaan ja laskettelusukset rantasandaaleihin. Kotini on siellä missä perheeni ja siellä olen onnellinen.

Hyvä vuosi. Ja hauskaa kyllä, kohta se vain paranee, kun suuntaamme kesälomalle Suomeen ja saaristoon.

Toivon hyvää juhannusta sinulle. Palataan asiaan taas elokuussa! Satunnaisia päivityksiä saattaa tulla Facebook-sivulle (www.facebook.com/perjantaikokki), joten käyhän tykkäämässä!

Perjantaikokki

AU PAIRIKSI MEILLE?

Yksi syy vuoden onnistumiseen on ollut loistava Au Pairimme Mari. Valitettavasti kaikki hyvä päättyy aikanaan ja Mari palaa Suomeen opiskelemaan. Siksipä haemmekin elokuusta eteenpäin meille uutta Au Pairia uusiin seikkailuihin.

Jos tunnet sellaisen, niin laita viestiä eteenpäin! Lisätiedot työstä osoitteessa www.perjantaikokki.fi/au-pairiksi-sveitsiin/

Minttu-vesimeloni –salaatti

Puutarhamme on vallannut minttu, jolle koitan kovin keksiä käyttötarkoituksia. Onneksi se sopii loistavasti kesäsuosikkini vesimelonin kanssa yhteen ja kun kylkeen grillaa vielä halloumia, on hellesalaatti valmis. Halloumin voit korvata myös Fetalla ja mintun basilikalla.

AINEKSET

–       ½ vesimeloni
–       iso kourallinen mintun lehtiä
–       1 paketti halloumia
–       1 punasipuli
–       2 tl valkoista balsamicoa
–       ½ limen mehu
–       1 tl ruokosokeria
–       oliiviöljyä
–       Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä

VALMISTUS

Marinoi punasipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Pilko erittäin ohuiksi siivuiksi. Laita pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon balsamico (tai valkoviinietikka), sokeri ja limen mehu. Anna marinoitua.

Pilko vesimeloni arpakuution kokoisiksi paloiksi. Revi mintunlehdet pieneksi. Leikkaa halloumi sormen paksuisiksi siivuiksi. Grillaa halloumiin kuumassa grillissä raidat ja leikkaa kuutioiksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Nauti grillatun kalan tai lihan kanssa.

Herkullista juhannusta!

Yksi kommentti artikkeliin ”Vuosi takana, juhannus edessä – Minttu-vesimeloni –salaatti

  1. Mekin tykkäsimme kovasti Zürichissä asumisesta (lihan ja kalan hinnoista huolimatta). Kulttuurishokki tuli pari viikkoa sitten kotiin palatessa, kaipuu Sveitsiin on iso – ehkä vielä joskus…
    Hauskaa kesää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s