#satasyytäollaonnellinen #10 tuore croissant

Aamulla satoi kaatamalla, mutta suuntasin silti fillarini kotivuorelle. Noin tunnin päästä olin kiivennyt huipulle ja lasketellut alas Uitikoniin, naapurikylään. Siellä on leipomo, johon ajetaan kauempaakin. Croisantit, eli sveitsiläisittäin ”gipfelit” ovat siellä aivan huikeita! Märkänä, kuraisena ja lamppu päässä astelin sisään. Sisällä oli lämmin ja huikea tuoksu. Ostin gipfeleitä, berliinin- eli turkulaisittain piispanmunkkeja ja voibretzeleitä. Tuoreet croissantit aamiaisella olivat aamun kohokohta ja piispanmunkit toivat mieleen Turun, yläasteen välitunnit ja kauppahallin. Syy olla onnellinen.

Hyvää viikonloppua!

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s