Kisajännitystä

Tunti ja kaksikymmentä minuuttia starttiin. Istuskelen yksinäni parin sadan kohtalotoverini ympäröimänä Zürich-järven rannalla. On kuuma, vaikka kello on vasta 8.40. Ja kuumempi pitäisi tulla. Jännittää, vaikka en oikein tiedä miksi. En aio kisata ketään vastaan. Voin vain voittaa itseni. Matkakin on ”lyhyt”. Ei mikään selviytymiskisa, vaan tavallista urheilua. 1,5 km uintia, 40km pyöräilyä ja kympin juoksu. Valmista pitäisi minulla olla kolmessa tunnissa, kun kovia nousumetrejäkään ei oikein ole.

Kaksi kuukautta sitten oli liian kylmä. Odotin jännittyneempänä starttia kuin nyt. Uinti oli kokonaan peruttu, koska vesi oli+10 astetta. Sitten kilpa keskeytettiin kokonaan, koska rankkasade aiheutti mutavyöryn, joka katkaisi tien. Päätin heti ilmoittautua heinäkuun kisaan, koska halusin kokea sen avovesiuinnin lähdön jälleen. Ja päästä käyttämään märkäpukuani.

Tänään on luvattu +35 astetta. Järven vesi on yli 25 astetta, joten märkäpukua ei saa käyttää. Uidaan sitten speedoissa.

Nyt olen kunnossa, toisin kuin kaksi kuukautta sitten. Mutavyöry 10 kilometrin pyöräilyn jälkeen oli onneni. En tiedä, olisinko päässyt maaliin.

Jännää, miten tämän kirjoittaminen vei pois jännitystä. Nyt on edessä vain suoritus. Kuumuus mietityttää ja samoin oikea takareiteni. Taisin venäyttää sen maanantaina, kun viimeksi oikein kunnolla jännitin. EuropaParkin vuoristoradassa.

Enää tunti starttiin. Ammattilaiset ovat jo matkalla. Räikät soi ja yleisö kannustaa. Aika vaihtaa speedot jalkaan. Ai niin, tästä alkaa loma! Suomi, here we come!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s