Söin tätä ruokaa keskiviikkona hotellissamme Italiassa. Hauska yhdistelmä, joka toimii loistavasti alkuruokana.
AINEKSET
– 1 iso veriappelsiini – 300 g pennepastaa – 1 valkosipulinkynsi – 5 anjoviksen fileetä – oliiviöljyä – merisuolaa ja mustapippuria myllystä – persiljaa pilkottunaVALMISTUS
Kuori appelsiini veitsellä. Leikkaa hedelmäliha irti appelsiinin siivuista siten, että ”kalvoja” ei tule mukaan. Ota hedelmäliha ja mehu talteen.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ”al dente”.
Pilko anjovikset erittäin pieneksi. Pilko valkosipuli pieneksi. Paista valkosipulia hetki. Lisää anjovikset ja painele esim. puulusikalla anjovikset ”muussiksi”. Lisää hedelmäliha ja appelsiinimehu. Halutessasi voit lisätä pienen tilkan Cointreau-likööriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa. Koristele persiljasilpulla. Tarjoa heti!