Paras perunanpesin kanaverkosta

Hulluna uusiin perunoihin, mutta harjalla tai perunahanskoilla jynssääminen vie ruokahalun?

Tämän perunanpesimen patentinhaltijasta ei ole tietoa, mutta mökillemme malli rantautui Keski-Suomesta. Nyt taitaa olla käytössä jo toinen moinen. Rakentamiseen tarvitset reilun metrin kanaverkkoa, niittipyssyn / pieniä nauloja, rautalankaa ja 1,2 metrisen kepin tai riman.

Perunat peseytyvät (isokin satsi) parissa minuutissa, kun laitat perunat pesimeen, huljuttelet pesintä meressä tai järvessä tai isossa saavissa ylös alas. Olemme käyttäneet sekä neljän hengen dinnereille että monen kymmenen hengen catering-keikalle tätä. Toimii ja on halpa!

Leikkaa n. 30cm x 30cm pala kanaverkkoa, josta tulee pohja. Sitten tee verkosta n. 60 cm korkea lieriö, jonka kiinnität joko suoraan niiteillä keppiin tai sidot verkon päät toisiinsa rautalangalla. Sitten kiinnität pohjan paikoilleen rautalangalla ja kiinnität pohjasta kiinni olevan lieriön keppiin joko niittipyssyllä, pienillä nauloilla tai sitomalla rautalangalla.

Jos paremman keksit, niin kerro ihmeessä!

Perjantaikokki

20110612-063123.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s