Lammasta rosvopaistina – pääsiäisen klassikko uudella tavalla

Oikein hyvää pääsiäistä itse kullekin lukijallemme. Kun kerran pääsiäinen on jo päällä, niin ei sitä kehtaa muuta raaka-ainetta käyttää kuin lammasta. Tällä kertaa lammas valmistetaan kuitenkin uudella tavalla, nimittäin rosvopaistina.

Ei kuitenkaan kannata lopettaa lukemista tähän, jos rosvopaistikuoppaa ei parvekkeelta löydykään! Lue rohkeasti loppuun asti, niin tiedät, miten homma hoituu vaikka yksiön keittokomerossa.

Salaisuus on savustuspussissa…

Lammasta rosvopaistina kotiuunissa

Rosvopaistia varten tarvitset:

– n. 2 kg lampaanpaistin
– kaupassa myytävä savustuspussi
– 1 dl ruokaöljyä
– 2 rkl pippurisekoitusta
– suolaa

Sekoita ruokaöljy, pippurisekoitus ja hieman suolaa keskenään. Hiero sekoitus paistin pintaan ja anna maustua jääkaapissa vuorokauden. Kun paisti on marinoitunut, pyyhi marinointiliemi kevyesti pois. Pistä paisti savustuspussiin ja pussi uuniin 200 asteeseen 2,5 tunniksi.

Kun paisti on valmis, leikkaa pussi varovasti auki ja ota liemi pussin pohjalta talteen. Voit käyttää sitä kastikkeena. Tarjoa paistin kanssa esim. hunajaista juureshaudetta (julkaistu aiemmin).

Oikein hyvää ruokahalua ja rentouttavaa pääsiäistä!

Terveisin

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s