Oikein hyvää pääsiäistä itse kullekin lukijallemme. Kun kerran pääsiäinen on jo päällä, niin ei sitä kehtaa muuta raaka-ainetta käyttää kuin lammasta. Tällä kertaa lammas valmistetaan kuitenkin uudella tavalla, nimittäin rosvopaistina.
Ei kuitenkaan kannata lopettaa lukemista tähän, jos rosvopaistikuoppaa ei parvekkeelta löydykään! Lue rohkeasti loppuun asti, niin tiedät, miten homma hoituu vaikka yksiön keittokomerossa.
Salaisuus on savustuspussissa…
Lammasta rosvopaistina kotiuunissa
Rosvopaistia varten tarvitset:
– n. 2 kg lampaanpaistin
– kaupassa myytävä savustuspussi
– 1 dl ruokaöljyä
– 2 rkl pippurisekoitusta
– suolaa
Sekoita ruokaöljy, pippurisekoitus ja hieman suolaa keskenään. Hiero sekoitus paistin pintaan ja anna maustua jääkaapissa vuorokauden. Kun paisti on marinoitunut, pyyhi marinointiliemi kevyesti pois. Pistä paisti savustuspussiin ja pussi uuniin 200 asteeseen 2,5 tunniksi.
Kun paisti on valmis, leikkaa pussi varovasti auki ja ota liemi pussin pohjalta talteen. Voit käyttää sitä kastikkeena. Tarjoa paistin kanssa esim. hunajaista juureshaudetta (julkaistu aiemmin).
Oikein hyvää ruokahalua ja rentouttavaa pääsiäistä!
Terveisin
Perjantaikokki