#satasyytäollaonnellinen #61 #nyhtöpossuhampurilainen ja bisse

WP_20140305_00520140305203931

Olen todella paljon kotona. Kotitoimisto ja urheilutkin teen ennen lasten heräämistä. Enkä voi liikaa korostaa sitä, kuinka hienoa se on. Aamiaiset, lounaat ja illalliset aina isossa, hyvässä porukassa. Lasten kanssa.

Tänään kävin kuitenkin illalla kouluttamassa erään paikallisen asiakkaamme käyttämään Lyytiä. Olin poissa kotoa 17.40 – 20.00. Kun tulin takaisin, nuorimmaisemme kysyi:

”Toitko iskä jotain tuliaisia?”

Lyhytkin poissaoloni on siis sen luokan tapahtuma, että lapset odottavat tuliaisia. Hauskaa!

Tulin kuitenkin kotiin niin myöhään, että lapset olivat jo menossa nukkumaan ja illallinen oli syöty. Istuin siis illallispöydässä aivan yksin. Söin tekemääni nyhtöpossua (mikä ihana trendisana!) hampurilaisen muodossa. Ja nautin pullollisen Appenzellerin Quöllfrisch -olutta. Olin hiljaa ja luin ipadista Kauppalehteä.

Aika mahtava hetki. Erilainen ja outo. Onneksi aamulla on taas menoa ja meininkiä – ruokapöydässäkin!

Nyhtöpossun resepti

Tämä ruoka on niin helppo, että reseptin kirjoittaminen hävettää. Kirjoitetaan silti.

AINEKSET

– 1 kg halpaa possunlihaa (uunilihaa tms.) kokonaisena palana
– suolaa, mustapippuria ja T-Mun BBQ-maustetta

VALMISTUS

Hiero mausteita reilusti lihaan, laita uunivuokaan ja uuniin foliolla peitettynä 80 asteeseen 16 tunniksi. Revi possu haarukalla. Pyöräytä lihoja hieman paistonesteessä ja nostele lämmitetyn sämpylän sisään. Lisää halutessasi salaatinlehtiä, majoneesia ja ehdottomasti paljon T-Mun -chilikastiketta.

Avaa olut. Kaada lasiin. Nauti hampurilaisen kera. Oujee!

Perjantaikokki

Ps. Teemu Peltonen, joka on noiden kastikkeiden takana, ei ole sponssannut tätä postausta millään muotoa. Hän vain tekee todella hyviä sooseja ja mausteseoksia. Annoin näitä lahjaksi työntekijöillemme ja pyysin palautetta. Yksi palaute meni näin:

”Jos Suomessa saisi mennä chilikastikkeen kanssa naimisiin, niin tämän kanssa menisin.”

Parempia BBQ-reseptejä löytyy hänen blogistaan.

4 kommenttia artikkeliin ”#satasyytäollaonnellinen #61 #nyhtöpossuhampurilainen ja bisse

  1. Hei Perjantaikokki,
    onnistuisiko myös näin tiistaina saada tieto siitä, minkä nimistä lihaa (mikä osa possusta, vai miten se ilmaistaan) ostat nyhtöpossulihaksi täällä Sveitsissä?

Jätä kommentti