Satutyttö – lämmin perunasalaatti

Meillä on menossa härdelliviikko. Härdelli se on sen takia, että perheen arjen kantava voima (en siis minä), on seminaarissa torstaista lauantaiseen ja minun pitää nyt koittaa täyttää ”äidin mentävä aukko”. Ei se helppoa ole, mutta tuleepa taas huomattua, kuinka paljon  se perheen pää tavallisesti tekeekään.

Blogin kirjoittaminen meinasi jäädä viime tinkaan. Käytin torstaina väsytystaktiikkaa taatakseni illalla työrauhan. Aamupäivän lapset viettivät mumminsa kanssa rannalla ja iltapäivällä mumminsa ja minun kanssa Jukupark-vesipuistossa. Mutta lapset ovat ovelia -> ne nukkuivat kaikki autosiirtymät ja olivat virtaa täynnä vielä myöhään illalla. Minä saatoin jopa nukahtaa ennen kuin lapsista vanhin…

No, kello soimaan 5.40 ja koneen ääreen. Onnekseni Juliamme on myös innostunut tästä bloggaamisesta. Hän ottaa aina välillä kamerani ja käy napsimassa itse tekemistään annoksista kuvia ja pyytää kirjoittamaan reseptit talteen. Kerran saimme mm. omena-porkkana-lime –jälkiruokaa, joka oli tehty raastimella. Siitä on kuvatkin! Se oli…. raikasta ja varsin erikoista. Sen resepti kuuluu näin: raasta kulhoon omenaa, porkkanaa ja limeä. Sekoita ja tarjoa.

Muutama viikko sitten hän pyysi myös kirjoittamaan tarinansa ylös. Hän kertoi sitä meille ja sisaruksilleen iltasatuna. Eipä teitä kai haittaa, jos saatte aamulla iltasadun luettavaksi?

———————————–

JULIAN SATU

Olipa kerran kaksi kettua ja yksi punarinta. Punarinta istui oksalla ja ketut makasivat sohvalla. Punarinta lähti lennolle toiselle oksalle, jossa oli muita punarintoja. Ketut ihmettelivät mihin punarinta oli hävinnyt ja lähtivät etsimään sitä läheisestä puistosta.

Ja siellähän punarinta istui oksalla muiden punarintojen kanssa. Ketut yrittivät kiivetä puuhun. Ja se olikin helppoa aluksi, mutta punarinnan piti hieman auttaa pikku-kettua pepusta nostamalla, että kaikki lopulta pääsivät puuhun. Ketut halusivat leikkiä, mutta punarintoja ei kiinnostanut.

Ne olivat soidinpuuhissa.

———————————–

Vauhdikasta viikonloppua odottaen!

Perjantaikokki

Lämmin perunasalaatti

AINEKSET

–       20 kpl keitettyjä uusia perunoita (esim. eilisiä)
–       2 rkl auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä, kurpitsansiemeniä jne.)
–       2 kevätsipulinvartta
–       2 rkl voikukkakapriksia (tai tavallisia)
–       3 siivua ilmakuivattua kinkkua
–       ruokaöljyä paistamiseen

VALMISTUS

Kuumenna öljy pannussa puolella teholla ja laita perunat paistumaan. Pyörittele aina välillä. Tarkoitus on saada pinta rapeutumaan vähän.

Kun perunoiden pinta on kullanruskea, lisää pannulle siemenet. Paista vain sen aikaa, että siemenet lämpiävät.

Lisää lopuksi pilkottu kevätsipuli aivan hetkeksi pehmenemään. Kaada ruoka tarjoiluvadille ja revi pinnalle ilmakuivattua kinkkua. Ripottele vielä voikukkakapriksia. Mikäli et tänä keväänä voikukkakapriksia ehtinyt säilöä, niin tavalliset kaprikset käyvät myös hyvin. Katso voikukkakapristen ohje täältä.

Hyvää ruokahalua!

Perjantaikokki

———————————————-

Tekemistä Turussa ensi tiistaina 14.6.?

Olen joskus kertonut lähellä olevasta kauppakeskus-Skanssista. Lyytimme asiakas, Bestseller, vinkkasi minulle siellä järjestämästään tapahtumasta ja hommassa oli sen verran itsensä peliin laittamista, että päätin vinkata teillekin.

Kyseessä on siis tempaus, jossa ”toimiston tytöt ja pojat” hyppäävät päiväksi vaateliikkeisiin myyjiksi. Luvassa on myös mm. ilmaveivikilpaa. Lataa lisätiedot tästä ja käy katsomassa kuinka konttorityöntekijät pärjäävät vaateliikkeissä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s